top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS COACHING?

Met coaching leer je op de meest persoonlijke manier goed voor jezelf zorgen. Op emotioneel, mentaal en zielsniveau. Net als het zorgen voor je lichaam om gezond en fit te blijven, kun je dit ook voor ‘je geest’ en 'emotionele balans' doen. Coaching krijgen is een beetje hetzelfde als naar een sportschool gaan waar een personal trainer je professioneel in de arm neemt. Een personal trainer begeleidt je direct via de juiste weg om fysiek fit te worden. Mijn visie op coaching gaat over het doorbreken van patronen en het inspireren en stimuleren

van oplossingsgedrag op carrière- en lifegebied. Inzichten rijker worden is wat mij betreft een onderdeel van je proces. Het gaat er juist om dat je je anders gaat voelen en daarbij je leven gaat leiden zoals jij dat wilt. Ik ben ervan overtuigd dat het je leven positief verandert. Daarbij gebruik ik Neurosemantiek, Meta-coaching, NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse.

VOOR WIE IS COACHING?

Het begint vaak met de vraag: ben ik gelukkig met hoe het gaat zoals het nu gaat? Dat gaat in de meeste gevallen gepaard met een verlangen dat ‘iets’ anders kan of misschien zelfs anders moet. Coaching kan daarbij net de sleutel zijn naar dat andere verlangen. We zijn allemaal weleens in transitie in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan je carrièrevraagstukken of op belangrijke life-events zoals je relaties, gezinsuitbreiding of bepaalde situaties in je privéleven. Vaak voel je dat je ergens op vastloopt of dat je op een kruispunt staat van het leven. Kortom, voor eenieder die dit als een kans ziet om meer inzichten te krijgen en te groeien. Het enige wat je dient mee te brengen, is jouw bereidheid om dit te willen veranderen. Je gaat voelen dat je gaat ontwaken en je gaat leven vanuit je hoogste intenties. Welkom.

WAAR DIEN IK OP TE LETTEN BIJ EEN COACH?

Ten eerste let je op het gevoel dat je bij een coach krijgt. Dit is vrij persoonlijk en dat is nu juist waar het om draait tijdens het coachingproces. Het is de taal die hij/zij spreekt, is de coach geloofwaardig voor jou? Gezien een coach geen beschermend beroep is, is het een goed idee om stil te staan bij de achtergrond van iemand. Wat mij betreft zijn er drie belangrijke dingen waar je op dient te letten: 

1) Heeft de coach een erkende opleiding succesvol afgerond? Geaccrediteerde opleidingen zijn opleidingen die erkend zijn via NOBCO of NOLOC en internationaal via EMCC of ICF. Een training van een paar dagen maakt nog geen coach. Net als dat je niet naar een kapper gaat die een seminar heeft gevolgd over knippen. Vraag naar de opleiding of zoek hem of haar op via Linkedin. 

2) Is de coach zelf intensief gecoacht of staat hij/zij onder supervisie? Dit is ontzettend belangrijk, omdat het iets zegt over de processen die de coach heeft meegemaakt en dat zijn of haar eigen thema's niet in de weg staan. Zuiver horen, voelen en zien als coach is ontzettend belangrijk. Net als dat je je gaat afvragen bij een personal trainer als de fysieke fitheid niet op orde lijkt: past de personal trainer het wel op zich/haar zelf toe? 'Apply to self' first is mijn devies. Vraag ernaar bij de coach.

3) Het is een goed idee om te onderzoeken welke positieve intermenselijke eigenschappen de coach heeft en welke lessen, wijsheid en kennis de coach meeneemt ter inspiratie. Wat is de (levens)ervaring van de coach op carrière- en lifegebied? Vraag hiernaar bij de coach om te bepalen of dit jou ook aanspreekt of zoek de coach op via Linkedin. Die klik is belangrijk voor jou als cliënt. 

HOE LANG DUURT EEN COACHTRAJECT?

Meestal tussen de 4 - 7 sessies. Hierbij ga ik altijd uit van jouw persoonlijke doelen en werk vanuit die openheid en bereidwilligheid. Tussen de sessies door houd ik minimaal 3 tot 4 weken aan. Na een paar sessies zul je echt het verschil al gaan voelen.

WORDT COACHING VERGOED VIA DE VERZEKERING?

Coaching wordt niet vergoed via de verzekering. Wel valt coaching, als particulier, in de meeste gevallen onder studiekosten en krijg je (boven het drempelbedrag van € 250,00) een aanzienlijk deel terug van de belastingdienst. Ook kan je denken aan het gebruik maken van je opleidingsbudget of andere budgetten via je werkgever. Werkgevers en ondernemers kunnen de coaching als kosten boeken t.b.v. belastingvoordelen en de BTW in de meeste gevallen aftrekken.

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten? Neem contact met me op. Ik beantwoord met alle liefde je vragen.

bottom of page